Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Πάνω

Η απάντηση του Λάμπρου Αναστασόπουλου για τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη

Η απάντηση του Λάμπρου Αναστασόπουλου για τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη
popup

Ανακοινώθηκε από τον αλυτάρχη της τελικής φάσης των αγώνων της Γ΄ Εθνικής, που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη, ότι ο Επειός Ηλίδας χρησιμοποίησε χωρίς να το δικαιούται, παίκτη ο οποίος στην φετινή περίοδο ήταν προπονητής στην Α1 κι ο συγκεκριμένος είναι ο Λάμπρος Αναστασόπουλος (κόουτς της ΝΕΠ). Ετσι η ομάδα – που κοουτσάρει ο Γιάννης Θωμάκος – έχασε όλα τα ματς με 5-0 κι αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

Ο Λάμπρος Αναστασόπουλος τοποθετήθηκε για το θέμα μέσω του WaterPoloLive…

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τα γεγονότα και δημοσιεύματα που αφορούν την τελική φάση του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής στην Θεσσαλονίκη. Με την λήξη του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής για την ομάδα μου, μου δόθηκε η ευκαιρία και ο χρόνος (μετά από κάμποσα χρόνια) να κάνω αυτό που λατρεύω από παιδί.. Να αθληθώ….  Ξεκίνησα να κάνω καθημερινά προπόνηση  στο κολυμβητήριο της Πάτρας. Μετά από λίγο καιρό είχα την τύχη να γνωρίσω τους ανθρώπους ενός νεοσύστατου σωματείου από την πόλη της Αμαλιάδας (ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ) μέσω του φίλου μου και συμπαίκτη μου Νίκο Βλάχο που ξεκίνησε μια αξιόλογη προσπάθεια για να οργανώσει το τμήμα πόλο της ομάδας και μου ζητήθηκε να τους βοηθήσω στα πρώτα τους βήματα κάτι που το έκανα από την πρώτη στιγμή καθώς το ήθος και το μεράκι τους για τον αθλητισμό ακτινοβολούσε υγεία . Σημειωτέον κάτι που λίγοι γνωρίζουν, το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας το οποίο πραγματικά είναι ένα στολίδι για την Ελλάδα, είναι το πρώτο στην Ευρώπη που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (γεωθερμία και φωτοβολταικά) και παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητο προς το παρόν από την πολιτεία καθώς μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις για την χώρα μας.

Επί της ουσίας, μου δόθηκε η ευκαιρία επίσης μετά από χρόνια να αγωνισθώ και πάλι με παλιούς μου συμπαίκτες όπως ο Ανδρέας Κομινάτος και άλλοι, μαζί με τους αθλητές της Αμαλιάδας που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα που λατρεύουμε.

Ο νόμος είναι σαφής από την δημοσίευση του (1999) ο προπονητής δεν δικαιούται να αγωνισθεί σε οποιαδήποτε ομάδα άλλης κατηγορίας στο ίδιο άθλημα. Όλοι τον κατακρίνουμε και όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να αλλάξει (δεν γνωρίζω άνθρωπο να διαφωνεί σε αυτό). Γνωστό επίσης πως από το 1999 έως σήμερα δεν υπάρχει χρονιά ή πρωτάθλημα των χαμηλότερων της τάξης κατηγοριών που να μην συμμετέχει αθλητής – προπονητής άλλης ομάδος.

Θέλοντας να είμαι σωστός προς τους αντιπάλους κυρίως ηθικά, ρώτησα όσους προπονητές γνώριζα αν θα είχαν πρόβλημα στο να συμμετάσχω, και αν κάποιος θα ήθελε να κάνει ένσταση υποσχέθηκα πως δεν θα αγωνιζόμουν στο μεταξύ μας αγώνα. Όπως και έκανα σε κάποιους αγώνες. Με εξαίρεση τον αγώνα με τον ΑΡΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ η οποία μετά τον αγώνα θέλησε να κάνει ένσταση (μετά την ήττα τους)  και όχι πριν κάτι που όμως δεν επέτρεψε ο αλυτάρχης των αγώνων καθώς είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα που ορίζουν οι κανονισμοί.

Σημειωτέον η εν λογω ομάδα χρησιμοποιεί στις τάξεις της ως αθλητή, προπονητή με άδεια άσκησης επαγγέλματος… ο οποίος ήταν και παλιός μου συμπαίκτης και ουδέποτε θα υπήρχε πρόθεση ακόμα και μετά το συμβάν να γίνει κάτι ανάλογο (ένσταση από την μεριά του ΕΠΕΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ). Επίσης με χαρά είδα σε αρκετές ομάδες της τελικής φάσης, αθλητές – προπονητές άλλων ομάδων, που έκαναν το αυτονόητο. Πράξη το χόμπι τους και την αγάπη τους για το πόλο. Φυσικά ο ΕΠΕΙΟΣ και πάλι ποτέ δεν θα έκανε για οποιονδήποτε ένσταση.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει πρωτάθλημα MASTERS (κάτι που υπάρχει στην κολύμβηση και συμμετείχα με χαρά πρώτος-πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας το 2014) θεωρώ πως δεν μπορεί η πολιτεία να στερεί από οποιονδήποτε την επιθυμία να αθλείται και να αγωνίζεται σε αυτό που αγαπά…. Άλλωστε η χαρά της συμμετοχής που πρέπει να πρεσβεύουμε εμείς οι προπονητές είναι το μεγαλύτερο βραβείο για τον κάθε αθλητή…..

ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια αυτή, προπονητής (ουσιαστικός) είναι ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Θωμάκος που ήρθε να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια του σωματείου.